Enige tips voor het gebruik van internetfora

Je wilt je gaan bezighouden met webdesign en je zit nog vol vragen over hoe je het aan gaat pakken? Dan kunnen internetfora je een grote hulp bieden. Daarom hier enige tips:

1. Fora gebruiken
Fora over websites bieden veel nuttige informatie. U treft hier mensen aan die weten tegen welke problemen beginnende webdesigners kunnen aanlopen en die graag hulp bieden. Ooit bent u misschien degene die advies geeft.

2. Het juiste forum kiezen
Drukke fora zijn vaak onderverdeeld in subfora. Zo kan een forum over webdesign de onderverdeling Javascript, Bruikbaarheid, PHP-scripting en HTML bevatten. Bestudeer het forum voordat u een bericht plaatst, zodat u dit in het juiste subforum doet.

3. Hulp bieden op fora
Stel niet alleen vragen op fora maar beantwoord ze ook. Weet u het antwoord op andermans vraag, meld dat dan. Fora werken zo goed door het principe van ‘geven en nemen’.

4. Mailinglijsten
Mailinglijsten zijn een alternatief voor fora. In plaats van een forum te bezoeken, ontvangt u e-mails in uw postvak. Het voordeel daarvan is dat u direct op de hoogte wordt gesteld van reacties. Daarnaast kunt u altijd discussies bekijken, ook als u niet online bent..

5. Off-topicberichten
Via mailinglijsten kunt u gemakkelijk vrienden maken. Als u een bericht plaatst dat niet aansluit op het onderwerp van de lijst, zet dan ‘[OT]’ in de onderwerpregel, om onderscheid te maken tussen belangrijke post en een gezellig praatje.